En polisinsats inleddes vid 20-tiden på fredagskvällen i stadsdelen Skönsberg i Sundsvall, den första april i år. Foto: Christina Ryder/SVT

Två personer häktade efter skottlossningen i Skönsberg i Sundsvall

Uppdaterad
Publicerad

Två unga män har häktats misstänkta för mordförsök efter skottlossningen i början av april i Skönsberg i Sundsvall.

Det var på kvällen den 1 april som polisen kallades till bostadsområdet Skönsberg i Sundsvall. Man spärrade av ett större område med anledning av skottlossningen och en man fördes till sjukhus.

Personen som fördes till sjukhus och ytterligare två personer greps i samband med händelsen men släpptes kort därpå.

Anhållna i sin frånvaro

Nu har två andra personer, båda män i 25-årsåldern, häktats på sannolika skäl misstänkta för försök till mord, grovt vapenbrott och narkotikabrott. Som häktningsskäl uppger kammaråklagare Malin Löfgren att det finns risk att de misstänkta avviker, undanröjer bevis eller ”fortsätter sin brottsliga verksamhet”.

– När det gäller de tre personer som misstänktes för inblandning inledningsvis har misstankarna mot dem försvagats, säger Malin Löfgren till SVT.

Enligt häktningsframställan har de nu häktade männen varit anhållna i sin frånvaro sedan måndag 9 maj. Morgonen efter greps de båda i Sundsvallsområdet.

Fåordig

Åklagaren vill inte uppge om de båda häktade medger eller förnekar delaktighet i brotten. Också när det gäller bevisningen mot de två är Malin Löfgren fåordig.

– Det vill jag inte gå in på på grund av förundersökningssekretessen, säger hon.

Har ni fått in några avgörande tips om den revolver ni misstänker ha använts vid skottlossningen?

– Det kan jag inte heller uttala mig om av samma skäl, men jag kan säga att vi fortfarande är intresserade av upplysning kring skjutvapnet vi tror ha ranvänts, säger Malin Löfgren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.