Foto: Per-Erik Ström/SVT

Två personer bekräftas döda efter husbranden i Liden

Uppdaterad
Publicerad

På fredagen brann ett hus i Liden nordväst om Sundsvall, och två personer skrivna på adressen saknades. På lördagen gick polisen ut med att två personer bekräftats döda i branden. Det tros vara de boende på adressen.

Huset i Liden var övertänt och brandkåren kunde inte släcka eldsvådan på fredagskvällen. Polisen fick inte kontakt med de två personer som stod som boende på adressen. Under lördagen undersökte man det utbrända huset för att se om några människor fanns i byggnaden, och för att söka orsaken till branden.

På lördag kväll rapporterade polisens RLC-befäl Stefan Andersson att man kunnat bekräfta två personer avlidna efter branden. Identifieringen är var då inte klar, men polisen har underrättat anhöriga till de boende på fastigheten, om att två personer är hittade avlidna.

Under söndagen har den ena identifieringen blivit klar, och man är förhållandevis säker på vem den andra personen är.

– Det finns ingen anledning att tro att det är några andra än de som är skrivna på adressen, säger Stefan Andersson.

Huset var övertänt när brandkåren kom på plats, och blev utbränt invändigt. Foto: Per-Erik Ström/SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.