Blixthalka i länet

Uppdaterad
Publicerad

Under måndagsmorgonen har halka på vägarna orsakat flera trafikolyckor i länet.

SOS larmades vid halvsjutiden om den första olyckan. Larmet gällde en personbil som voltat av väg 333 i Nyland.

– Det är en personbil med en kvinna och hennes barn som åkt av vägen och voltat några varv, säger Mattias Åkerlund, inre befäl vid räddningstjänsten Höga Kusten-Ådalen.

Bägge ska ha kunnat ta sig ur bilen själva och togs sedan om hand av ambulanspersonal.

Blixthalka

SMHI utfärdade igår en klass 1 varning för plötslig ishalka och enligt Mattias Åkerlund var det blixthalka på olycksplatsen.

De som planerar att bege sig ut i trafiken uppmanas att ta det mycket försiktigt och hålla avstånden.

Körde in i mitträcket

Nästa larm kom fem minuter efter det första, nu hade en personbil kört in i mitträcket på E4 i höjd med avfarten till Gökböle i Timrå kommun. Olyckan skedde i södergående körfält.

En knapp timme senare kom larm om ännu en olycka i samma område. Enligt inre befäl vid räddningstjänsten Medelpad råder svår halka även på denna olycksplats. Efter den första olyckan har ytterligare olyckor inträffat som en följd av den första. Tre bilar ska sammanlagt ha kört in i räcken. ingen av dem kolliderade med varandra.

Det finns inga uppgifter om några personskador vid någon av olyckorna.

E4:an stängdes av i södergående körfält för att kunna bärga bilarna på ett säkert sätt. Enligt Trafikverkets pressjour ska vägen ha öppnats vid 10-tiden.

Olycka i Kramfors

Någon minut före åtta var det dags igen. Larmet gällde nu en singelolycka på riksväg 90 söder om Kramfors. Senare kom rapporter om flera olyckor längs riksväg 90. Södergående körfält stängdes under bärgningsarbetet.

En av olyckorna längs riksväg 90 Foto: Andreas Söderberg Westin

Räddningstjänsten varnar för mycket svår halka i hela länet men speciellt i Kramforsområdet.

Enligt Sveriges Radios trafikredaktion kommer det rapporter om mycket halt väglag på flera ställen i länet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.