Visa alla (3)

Tvåvåningshus i Nedansjö brann ner till grunden

Publicerad

En tvåvåningsfastighet i Nedansjö öster om Stöde i Medelpad har brunnit ner till grunden vid en våldsam brand under torsdagen.
Ingen människa skadades men tuber med acetylengas fanns i husets källare och de exploderade under brandförloppet.
Tågtrafiken förbi platsen har varit stoppad men är nu igång som vanligt igen.

Branden började på husets altan och blev snabbt fullt utvecklad.

– Det är en mycket häftig brand. Rökutvecklingen är kraftig och ligger nu även över E14, rapporterade SVTs utsände Pierre Ragnehag vid 13.30-tiden.

Larmet kom en timme dessförinnan.

Gasflaskor

– Ägaren var hemma när branden bröt ut, säger räddningstjänstens inre befäl Thomas Åslin.

I ett verkstadsutrymme i fastighetens källare fanns tuber med explosiv acetylengas. Gas som under flera tillfällen under brandförloppet exploderade.

Nedansjöbor har berättat för SVTs utsände om flera kraftiga knallar omedelbart efter brandutbrottet.

Avspärrat

Området kring den brinnande fastigheten är avspärrat och kommer att så vara tills dess att polisens kriminaltekniker gjort sin undersökning av platsen. I inledningsskedet hölls ett säkerhetsavstånd på 300 meters radie från det brinnande huset på grund av explosionsrisken.

– Det var också därför som tågtrafiken på den närliggande Mittbanan stoppades. Men nu är den igång igen, säger Thomas Åslin.

Vid 15-tiden hade huset brunnit ner till grunden och räddningstjänsten hade kontroll på läget. Ett närlliggande bostadshus räddades också från att bli lågornas rov.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer