Foto: SVT

Unga inblandade i anmäld våldtäkt i Västernorrland

Uppdaterad
Publicerad

Polisen i Sundsvall har tagit emot en anmälan om våldtäkt mot barn, även den utpekade förövaren är mycket ung och sekretessen är hög.

Det brott som anmälts rubriceras av polisen som fullbordad grov våldtäkt mot flicka under 15 år. Brottet ska ha begåtts under en vecka i april i år.

Utredningen av brottet leds av kammaråklagare Christina Edlund Nilsson. På grund av omständigheterna kring det anmälda brottet, och att anmälan är relativt ny, är hon mycket sparsam med detaljerna.

– Jag kan bekräfta att en anmälan har gjorts. Eftersom de inblandade är så pass unga måste vi först undersöka om vi ska genomföra en regelrätt förundersökning, säger Christina Edlund Nilsson.

Edlund Nilsson förklarar att man i den här typen av fall, där de inblandade är mycket unga, alltid genomför en typ av utredning men att man kopplar in socialtjänsten för att undersöka vilka åtgärder som behövs för att skydda brottsoffret och för att se till att det inte händer igen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.