Frontalkollisionen mellan de båda bilarna – som körde mot varandra i hög fart – blev mycket kraftig. 16-årige Jasmine Berglund lider fortfarande svårt av de men hon fått efter olyckan. Foto: Räddningstjänsten

Ungdomar inblandade i allvarlig trafikolycka i Kramfors

Uppdaterad
Publicerad

Flera ungdomar skadades allvarligt vid en våldsam frontalkrock mellan två bilar på lördagsnatten. Alla fem fördes till sjukhus.
En ung kvinna uppges ha livshotande skador.

Olyckan inträffade vid midnatt då de två bilarna kolliderade på riksväg 90 vid infarten till Kramfors samhälle. Enligt polisen färdades fem ungdomar i åldrarna 15 till 19 år i bilarna.

Bilarna blev totalförstörda. En person klämdes fast och måste klippas loss.

Kaos

Det var kaosartade scener på olycksplatsen, där det förutom ambulanser, räddningstjänst och poliser också samlades chockade ungdomar och anhöriga.

– Det var riktigt illa på platsen, säger Stefan Sundberg, jourhavande förundersökningsledare polisen.

Alla vårdas på sjukhus

Tre unga män fördes till Sundsvalls- och två unga kvinnor till Örnsköldsviks sjukhus.

– Jag vet att en av de som fördes till Örnsköldsviks sjukhus har flyttats till Umeå.

På söndagsförmiddagen uppger Region Västernorrland att det är en ung kvinna med livshotande skador som flyttats till Norrlands Universitetssjukhus i Umeå.

Region Västernorrland har uppgifter om de fyra som vårdas i länet, enligt regionens hemsida har tre personer allvarliga inre skador och benbrott. En person uppges vara måttligt skadad, alla stannar kvar på sjukhus.

Buskörning

Polisen har ännu inte hållit förhör med de inblandade, men initialt misstänks förarna för vårdslöshet i trafik och vållande till kroppsskada.

Kan det ha varit nån form av buskörning, lek?

– Ja, det finns indikationer på det, säger Stefan Sundberg.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Bilkrasch i Kramfors

Mer i ämnet