Universitetsflytt – hårt slag mot regionen

Uppdaterad
Publicerad

För riksdagsledamot Emil Källström (C) kom beskedet oväntat, att universitetsledningen vill flytta Härnösands campus till Sundsvall.

Deppig o nedstämd, så beskriver riksdagsman Emil Källström (C) sin sinnesstämning efter beskedet att Mittuniversitetet är på väg att lämna Härnösand.

– Det är ett hårt slag inte bara mot Härnösand utan också mot den regionala utvecklingen, säger Källström till Mittnytt.

Mittuniversitetet

Emil Källström är suppleant i riksdagens utbildningsutskott och har varit väl informerad om Mittnuniversitetets utveckling.

– Processen har ju varit igång, men det var oväntat att universitetsledningen ryckte plåstert på en gång.

Han lägger ansvaret helt och hållet på universitetets ledning och styrelse. Att det här skulle ha med regeringens satsning på de större universiteten, vill han inte hålla med om.

Men beslutet om en eventuell flytt fattas som bekant inte förrän 19 februari.

-  Hoppet är väl det sista som överger en. Nu gäller det att alla goda krafter kämpar ända in i kaklet, säger Emil Källström (C).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mittuniversitetet

Mer i ämnet