Skottlossningen skedde mitt i bostadsområdet Nordost i Gävle och ett flertal vittnesuppgifter finns kring dådet. Foto: Läsarbild

Uppgifter: skottdramat har Sundsvallsanknytning

Uppdaterad
Publicerad

Skottlossning utbröt i ett bostadsområde i Gävle på måndagskvällen och en man i 25-årsåldern fördes skottskadad till sjukhus. Enligt Arbetarbladet i Gävle är de tre anhållna som misstänks för dådet från Sundsvallstrakten.

Enligt tidningen är det tre män i 25-årsåldern som sitter anhållna misstänkta för synnerligen grov misshandel och grovt vapenbrott.

– De har förhörts inledningsvis och alla tre förnekar brott, säger kammaråklagare Arek Nowak till SVT Västernorrland.

Operation Triss

Den beskjutne mannen har skador på underkroppen men hans tillstånd är inte livshotande.

Tidigare dömda

Både han och minst en av de anhållna är tidigare dömda för narkotikabrott, skriver Arbetarbladet.

Det var strax efter klockan nio på onsdagskvällen som skottlossning hördes i bostadsområdet Nordöst i Gävle. Ett flertal boende i området hörde sex till sju skott avfyras.

Strax därefter körde en personbil in i sidan på en annan bil bara ett par hundra meter därifrån.

Området hårt drabbat

Polisen som larmats om skottlossningen och snabbt fanns på plats i området gjorde en kontroll av olycksbilen och i den fanns minst en av dem som nu misstänks för skottlossningen skriver SVT Gävleborg.

Bostadsområdet Nordost i Gävle har varit drabbat av våldsbrott på senare tid. För bara lite drygt en månad sedan skedde ett mordförsök i Nordost. En person besköts även då, och fick ungefär samma skador som offret i det nu aktuella fallet.

Mordförsöket kopplas i sin tur ihop med en kidnappning i området Brynäs dagen före då fyra män höll en femte fången i en lägenhet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Operation Triss

Mer i ämnet