Vaccinationsbevis krävs när julkonsert arrangeras på Hedbergska skolan

Uppdaterad
Publicerad

När estetiska programmet på Hedbergska skola arrangerar julkonsert måste besökarna kunna visa upp ett giltigt vaccinationsbevis innan de blir insläppta. Allt i linje med Folkhälsomyndighetens nya rekommendationer från första december.

Hedbergska skolan har valt att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer som riktar sig till allmänna sammankomster, offentliga tillställningar, verksamheter och miljöer där många människor träffas.

”Från den 1 december införs också möjligheten för arrangörer av allmänna sammankomster och offentliga tillställningar inomhus med fler än 100 deltagare att använda vaccinationsbevis.”, skriver Folkhälsomyndigheten på deras hemsida.

Krävs vaccinationsbevis

Den årliga julkonserten kommer att arrangeras två kvällar i rad och skolans aula rymmer cirka 450 personer.

– Tidigare har vi försökt få publiken sitta så tätt som möjligt, men i år blir det inte på det sättet, säger Åsa Dalhiem, programsamordnare för estetiska programmet.

Om man dyker upp på konsertkvällen utan vaccinationsbevis kan man räkna med att bli besviken.

– Vi kommer inte släppa in någon som saknar vaccinationsbevis, säger Erik Högberg, rektor för estetiska programmet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.