Helikoptrar hjälper till att röja ledningsgatorna från nedfallna träd Foto: Per-Erik Ström/SVTVisa alla (9)
Visa alla (9)

Väderkaos i Västernorrland – följ utvecklingen här

Uppdaterad
Publicerad

Ett rejält snöoväder härjade i Västernorrland förra veckan – och under onsdagen drog ett nytt snöoväder in och en klass 2-varning utfärdades för stora snömängder och blåst. Följ SVT Nyheter Västernorrlands rapportering om vädret här.

Direktrapport · Snöoväder över Västernorrland – följ vår direktrapportering

Totalstopp på E4 norr om Ullånger

En lastbil har kört in i ett sidoräcke på E4 strax norr om Ullånger. Larmet kom in 18:40 och det är totalstopp i båda riktningarna på E4 för närvarande uppger räddningstjänsten, Det är oklart hur lång tid det kommer att ta att bärga lastbilen från platsen. Enligt räddningstjänsten ska lastbilschauffören ha klarat sig utan några fysiska skador. Precis som på många andra håll är det mycket svårt väglag på grund av snöstormen.

Trafikverket skriver bara om begränsad framkomlighet och räknar med att arbetet på vägen ska vara klart strax före klockan 20.

SVT · Monica Östemark

Trafikolycka med flera fordon i höjd med Birsta norr om Sundsvall. Norrgående körfält är påverkat och framkomligheten är begränsad under bärgningsarbetet, uppger Trafikverket som räknar med att vägen är fri igen klockan 19.00.

Ingen människa blev skadad enligt räddningstjänsten.

SVT · Monica Östemark

Busstrafiken ställs in i hela länet utom Ånge

Vädret fortsätter ställa till det i kollektivtrafiken. Nu meddelar DinTur att busstrafiken är inställd från lite olika tidpunkter i de olika kommunerna i dag fredag. Alla kommuner berörs utom Ånge.

Sundsvall och Timrå inställt från klockan 14.

linje 201 Sundsvall- Härnösand inställd från 16.15

Härnösand inställt från klockan 14:30, med undantag av linje 90 Härnösand – Sollefteå, linje 520 Härnösand – Antjärn, linje 516, 517, 518 längs E4 Härnösand - Älandsbro.

 Kramfors inställt från klockan 14:30, med undantag av linje 90 Härnösand – Sollefteå och linje 202 Kramfors – Ullånger.

Sollefteå tätort inställt från klockan 16:15.

 Örnsköldsviks tätort inställt från klockan 15:30.

I morgon lördag 23 januari beräknas bussarna gå enligt tidtabell i hela länet.

Förseningar och inställda avgångar kan förekomma. Följ trafikläget på www.dintur.se och på appen.

 SVT · Monica Östemark

På E4 mellan Timrå och Torsboda rapporteras det vara mycket vatten på vägen och fläckvis mycket halt. Se upp!

SVT · Anna-Karin Lund

Underkylt regn orsakar mycket halt väglag i området i och kring Sundsvall. Den varningen kommer från Sveriges radios trafikredaktion.

SVT · Anna-Karin Lund

Nu är E4 söder om Vattrång, mellan Sundsvall och Hudiksvall, öppen i båda riktningar efter bärgningsarbetet av lastbilen.

SVT · Anna-Karin Lund

"Undvik att ge dig ut på vägarna om du inte måste." Den uppmaningen kommer nu från länsstyrelsen i Västernorrland efter SMHI:s klass 2-varning. Varningen gäller från sent på fredagen till lördagsmorgonen, främst i östra Ångermanland.

SVT · Anna-Karin Lund

Hemsöfärjans turer är inställda på grund av nedisning och packis. Planen är att de ska gå igen vid 16-tiden men tiden är preliminär och kan ändras med kort varsel.

SVT · Anna-Karin Lund

Eon erbjuder hotell till kunder som fortfarande är strömlösa.

Fortfarande (14:40) är 685 hushåll i Eons elnät utan ström. Helikoptrar, bandvagnar och 100 montörer och röjare arbetar med att frilägga ledningsgatorna i meterdjup snö.

De kunder som enligt prognos inte kommer att få strömmen tillbaka erbjuds övernattning på hotell.

SVT · Thomas Sundberg

Uppdatering: Nu är E4 söder om Vattrång öppen i norrgående riktning men fortsatt avstängd söderut till kl 15:00. Orsaken är att en lastbil håller på att bärgas efter en olycka. Omledning för trafik som kör söderut blir via väg 758.

SVT · Anna-Karin Lund

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Snöoväder över Västernorrland

Mer i ämnet