Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: SVT

Särskild valsatsning i Nacksta – Farhiya Abukar: ”Man pratar inte om diskriminering”

Uppdaterad
Publicerad

Under torsdagskvällen anordnade Sundsvalls kommun en politisk debatt i stadsdelen Nacksta i Sundsvall som vid förra valet hade lägst valdeltagande i Västernorrland. Ett 70-tal personer hade sökt sig dit och bland de viktigaste frågorna fanns jobb och skola.   

Sedan 2010 har Sundsvalls kommun arrangerat politikerdebatter och workshops i särskilda områden i syfte att öka valdeltagandet. I torsdags fanns samtliga partier från kommunfullmäktige i Sundsvall representerade på fritidsgården i Nacksta. På mötet, där alla är välkomna, var främst kvinnor. En av dem var Farhiya Abukar som ville tala om diskrimineringen inom arbetsmarknaden.

– Jag saknar att man inte talar inte om diskrimineringen, att man inte får jobb på grund av att man har slöja eller är svart, säger Farhiya Abukar till SVT.

Valet 2022 Västernorrland

Brännande samhällsfrågor

Ett stort antal frågor togs upp och diskuterades under kvällen.

– Egentligen är alla frågor viktiga, men framför allt det är utbildning, skolor och sysselsättningen som är viktigast, säger Saleh Dirawi,

samordnare Integration i Sundsvalls kommun.

I videon hör du några personer som deltog i debatten, och vilka frågor de ville lyfta med politikerna.

Informationsmöten i Sundsvall om valet

  • Måndagen den 29 augusti, Birgittagården (Birgittasalen) i Skönsberg
  • Torsdagen den 1 september, Nacksta fritidsgård
  • Måndagen den 5 september, Bredsands skola

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Valet 2022 Västernorrland

Mer i ämnet