Vanskött hyreshus i Holm

Publicerad

HOLM Då elbolaget kom för att stänga av strömmen, tröttnade hyresgästerna i Holm. Nu betalar de hyran till Hyresgästföreningen i stället.

Victoria Eade pekar på strömbrytaren på väggen innanför dörren in till köket i sin lilla radhuslägenhet.

– Det fanns inget sådant här skydd här förut. Kommer man in i köket och skulle trycka på den så fick man en stöt – bzzzt! säger hon och grimaserar.

Och så berättar hon om vad som hände då hon tog upp problemet med hyresvärden.

– Då gick han och hämtade en ny i nästa hus – och satte dit – så nu finns det ingen strömbrytare där! säger Victoria Eade.

Det är mycket som inte har fungerat i radhusen i Holm, och Victoria får ingen hjälp från hyresvärden Master Bob Collection, säger hon. För en månad sedan kom Eon och skulle stänga av strömmen.

– Vi hann precis ringa Hyresgästföreningen som tog kontakt med Eon, och sedan ringde hyresgästföreningen oss, så vi ska betala vår hyra till Hyresgästföreningen som betalar av på Master Bobs skuld till Eon, så det räddar oss för tillfället, förklarar Victoria Eade.

På gården ligger en stor hög med sopor. Efter att hyresgästerna började betala hyran via Hyresgästföreningen i stället för direkt till hyresvärden, så slutade också TV- och Internetabonnemangen att fungera. Och Victoria Eades granne, Mats Lindström, har tröttnat på alla turer och ska flytta hem till Karlstad igen.

– Det var ju när elen stängdes av. Då kan man ju fundera på vad han håller på med, svarar Mats Lindström på frågan om när det var han bestämde sig för att söka sig härifrån. Och han är inte den första. Flera andra familjer har flyttat från radhuslängan under året.

– Vill de att vi ska flytta? frågar Victoria Eade retoriskt, och svarar själv.

– Då kan de ju säga det i så fall. Men har man ett hyreskontrakt, så kan man inte bara fota iväg folk. Jag vill bara bo och ha det lugnt och skönt. Jag vill betala min hyra – och så är det bra med det. Alltså, det bor folk här – vi är inga djur, säger Victoria Eade.

Ägaren till hyresvärden Master Bob Collection säger att det är en tvist mellan företaget och Eon som ligger bakom hotet om att stänga av strömmen. När det gäller TV- och Internetabonnemangen ska det fattas pengar bland annat på grund av att flera hyresgäster bara försvunnit utan att vare sig betala för el eller hyra, och på grund av att en hyresgäst manipulerat en elmätare.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Skandalhusen i Holm

Mer i ämnet