• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Foto: Fredrik Israelsson, SVT

Väg brast av vattentrycket

Uppdaterad
Publicerad

Vårfloden fortsätter att skapa problem i Västernorrland. Under natten mot onsdagen brast en väg i Söråker.

Vägtrumman i Svedje klarade inte av det höga trycket från smältvattnet, istället tog det strömmande vattnet med sig delar av själva vägbanan.

Ett sextiotal hushåll, de flesta sommarboenden, i Storsand skars av från omvärlden.

Vårfloden 2018 – Västernorrland

Problemen började redan tidigare i veckan och vissa reparationer har redan gjorts. Arbete pågår nu med att laga vägen. Vägföreningen hoppas på att vara klar med arbetet under eftermiddagen.

Vattendragen i området är bräddfyllda av smältvatten och ortsbefolkningen är oroade för vad som kan hända de närmaste dagarna.

I närheten av den väg som nu repareras finns ytterligare en som fallit offer för vårfloden. Foto: Fredrik Israelsson, SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vårfloden 2018 – Västernorrland

Mer i ämnet