Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Det är inte så trevligt”, säger Martin Edlund som funderar över om han kan ha sin son sovande ute i barnvagnen. Foto: privat/Fredrik Israelsson/SVT

Efter vargbesöken: Martin vill inte ha sonen sovande i vagnen

Uppdaterad
Publicerad

Tre vargar rör sig runt ett samhälle i Ånge kommun i Västernorrland och många har haft vargbesök vid sina hus även inne i centralorten. Länsstyrelsen uppmanar folk att inte närma sig vargarna och nu är människor oroliga. Martin Edlund funderar över om han kan ha sin son sovande ute i barnvagnen.

Nyligen fick villaområdet på Tulpanvägen i centralorten Ånge ett närgånget vargbesök. Vargen var inne på en altan och familjen kunde sedan filma vargen när den gick runt på gården. Ett ovanligt beteende enligt länsstyrelsen. Teorin är att något lockar vargen att komma så nära.

– Det känns lite otryggt att de springer i byarna och i samhället, säger Magnus Forsberg som filmade en varg på sin gård med en övervakningskamera.

Ångeborna tycker olika om vargen

Länsstyrelsen uppmanar folk att ha koll på sina husdjur och att inte närma sig vargarna, framförallt för att de inte ska vänja sig vid människor.

– Det är inte så trevligt, säger Martin Edlund som funderar över om han kan ha sin son sovande ute i barnvagnen.

Andra ångebor är mera positiva. Kerstin Wissén tycker att det är spännande med vargarna.

– Jag skulle hemskt gärna vilja se en, säger hon.

Hör några Ångebor och se vargen i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.