Trafiken över bron stoppades på torsdagen då ett lastbilstak blåst av. Foto: Rolf Lunneborg /SVT

Hårda vindar på Sundsvallsbron – taket på lastbilssläp lossnade

Uppdaterad
Publicerad

Taket på ett lastbilssläp släppte vid 13-tiden på torsdagen mitt på Sundsvallsbron, och isoleringsbalar åkte ut över hela vägen. Det har gett stor påverkan på trafiken i båda riktningarna.

Trafikverket utfärdade på torsdagsförmiddagen en varning för hård vind på Sundsvallsbron. Några timmar senare blev trafikläget riktigt besvärligt. Taket på ett lastbilssläp lossnade, och isoleringsbalar åkte ut över vägbanan.

– Vinden har tagit tag i taket på släpet, och isoleringen har spritts ut över vägbanan. Det är väldigt blåsigt på bron, säger inre befäl Göran Sundqvist vid räddningstjänsten i Medelpad.

Vägen spärrades av

Först var E4 avspärrad i norrgående riktning, men vid 14-tiden släpptes trafiken på sedan bärgningsarbetet avslutats.

Först löd prognosen att vinden skulle avta under eftermiddagen, men i sin uppdaterade prognos varnar Trafikverket för hård vind ända fram till kl 23 i kväll.

Kuling på Norra Bottenhavet

SMHI har också utfärdat en klass 1-varning för kuling på Norra Bottenhavet. Vinden är nordvästlig, och det blåser i 14–17 meter per sekund

Vindstyrkan bedöms vara farlig för fritidsbåtar och små yrkesfartyg, och kommer enligt prognosen att avta under torsdagskvällen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.