Västernorrlänningar skyldiga en miljon i broavgift

Uppdaterad
Publicerad

Boende i länet ansvariga för en fjärdedel av infrastuktursavgiftsskulden hos Kronofogden.

Sedan den 1 februari 2015 finns en ny skuldtyp hos Kronofogden, infrastrukturavgift. Den innefattar i dagsläget de betalningar som inte gjorts för överfart på Motalabron och Sundsvallsbron.

Vid årsskiftet uppgick den obetalade skulden i kategorin till cirka 4,2 miljoner kronor, varav västernorrlänningarna står för strax över en miljon kronor att betala för passage över någon av broarna.

E4 Sundsvall

– Det är viktigt att vi, Transportstyrelsen och kommunerna fortsätter samverka för att både minska fordonsskulderna och få bort fordon med stora skulder från gatorna, säger Johan Krantz på Kronofogden i ett pressmeddelande.

De tre kommuner vars invånare står för mest av skulden är, i fallande ordning och räknat på genomsnitt, Sundsvall, Kramfors och Timrå. Minst del av skulden har Sollefteå kommun.

Västernorrlänningarna har också 2,8 miljoner kronor i obetalda P-böter hos Kronofogden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

E4 Sundsvall

Mer i ämnet