Foto: Thomas Sundberg

Verksamhetschefen trots kritiken mot Bup: ”Det fungerar bra”

Publicerad

Trots vittnesmål om hur barn utsatts för skrämmande situationer och trots hård kritik anser inte den ansvariga chefen för Barn- och ungdomspsykiatrin i Västernorrland att det finns några större problem i verksamheten. – I stort så fungerar det bra, säger han.

Barn i slutenvården blir inlåsta på samma avdelning som svårt psykiskt sjuka vuxna under kvällar, nätter och helger men verksamhetschefen för Barn- och ungdomspsykiatrin i Västernorrland, Mats Gidlund tycker inte att man har några större problem.

– I stort så fungerar Barn- och ungdomspsykiatrin i Västernorrland bra, säger han.

IVO granskar

Föräldrar vittnar om hur barn bältas fast rutinmässigt och i så hög utsträckning att metoden i sig orsakat trauman som förvärrat situationen. Incidenter där barn blivit jagade och utsatta för närmanden har tillsammans med föräldrarnas kritik gjort att Inspektionen för vård och omsorg, IVO nu inlett en granskning av verksamheten.

– Jag ser positivt på att man inlett granskningar, säger Mats Gidlund.

Hör mera av verksamhetschefen på Bup i Sundsvall i klippet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.