Hör Gunilla Rydja med familj som till slut hittade sitt drömhus i Häggdånger Foto: Fredrik Israelsson

Flyttade till Häggdånger: ”Vi har väntat i 20 år på vårt drömhus”

Uppdaterad
Publicerad

Gunilla Rydja med familj fick söka länge för att hitta ett hus vid en sjö i Härnösands kommun men nu har de hittat sitt drömhus i Häggdånger.

Familjen bodde tidigare i Stockholm men eftersom Gunilla har sina rötter i Härnösandstrakten ville de tillbaka. Men att hitta ett lämpligt boende var inte så lätt.

– Man kan säga att vi har väntat på det här huset i 20 år, säger hon och tittar ut över grässlänten ner mot sjön.

Många i samma situation

Gunilla tycker att Härnösands kommuns projekt med att söka efter fastighetsägare som är villiga att sälja eller stycka av mark i strandnära lägen är fantastiskt bra. Hon känner många som är i samma situation som de var innan de lyckades köpa sitt drömhus.

– Jag vet väldigt många som vill flytta ut till Häggdånger, men det finns inga hus. Det är många som går och väntar på att det ska bli något ledigt.

Husen säljs snabbt

Hon upplever att de hus som blir till salu försvinner innan de kommer ut på marknaden.

– Det var så vi köpte det här huset, så fort det är någon som nämner att de är på väg att sälja så är det många som kontaktar dom.

Gunillla Rydja tycker sig se en trend i att folk vill flytta ut på landsbygden och hon tror att strandnära lägen är en viktig faktor.

– Vi har flyttat från Stockholm och att bo så här med vattnet precis på tomten och kunna bada även på vardagar, det är ju drömmen. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.