Foto: Anna Quayle

En person omkom i branden

Uppdaterad
Publicerad

Ett bostadshus i Bredbyn utanför Örnsköldsvik totalförstördes i en brand natten mot fredag. På eftermiddagen hittade polisens tekniker en förkolnad kropp i brandresterna..

Fastigheten brann ner till grunden, bara en skorsten stod kvar. Det var när skorstenen skulle rivas som polisens tekniker upptäckte den förkolnade kroppen. Den är fortfarande inte identifierad.

– Vi antar att det är den som bor i fastigheten, säger Dick Danielsson, poliskommissarie.

Övertänd

Byggnaden var helt övertänd när räddningstjänstens första styrka kom till platsen.

– Vi försökte gå in med rökdykare på nedervåningen, men det blev för varmt och vi fick vända, säger Mats Renning, inre befäl vid räddningstjänsten, till SVT Västernorrland.

Oklart om någon är kvar

En person är skriven på adressen. Det var länge oklart om någon var kvar inne i huset. Polisen har informerat anhöriga om branden.

Avspärrat

Räddningstjänsten är kvar på platsen..

– Eftersläckningen kommer att pågå en bra bit in på förmiddagen, säger Mats Renning.

Polisen har spärrat av området för att så småningom kunna genomföra en teknisk undersökning under. Köpmangatan genom Bredbyn är också avstängd tills vidare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.