Foto: Privat / SVT

Ville fick rätt mot Servanet

Uppdaterad
Publicerad

SVT har tidigare berättat om Ville Nevalainen i Öje utanför Härnösand som fick stora vattenskador i sitt hus efter att nätverksinstallatören glömt att plugga igen rören. Efter en lång kamp har nu Ville fått ersättning.

Det var i april i fjol som flera fastighetsägare i Öje upptäckte att slangarna med fiberkabel inte bara levererade data. Vatten sprutade ut ur slangarna och in i husväggarna. Vattnet kom från en brunn där kablarna var nedsänkta.

För Ville Nevalainens del handlade det om 100-tals liter vatten som orsakat omfattande skador.

Nu startade en karusell av utredningar med fiberbolaget och dess underleverantörer och försäkringsbolag för att klargöra vem som skulle betala för skadorna.

Fick ersättning

Till sist har nu Servanet låtit göra en oberoende besiktning av skadorna och kommit fram till att Ville har rätt till drygt 40 000 kronor från försäkringsbolaget för det arbete han lagt ner.

Var du orolig för att du skulle förlora?

– Nej, det var ett självklart fall. Nu har jag fått en kontantersättning för kostnaderna och det är jag nöjd med, säger Ville till SVT Västernorrland.

Surfar fritt

Ville krävde även kompensation från Servanet och fick igenom även det. Nu slipper han betala något för nätavtalet i sex månader. Dessutom levererar uppkopplingen det som den ska.

– Det fungerar perfekt, säger Ville.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.