Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Hör vittnesmålet inifrån tingsrätten i klippet. Foto: SVT grafik/SVT

Nytt vittne överraskade: ”Varit rädd när jag åkt med henne”

Uppdaterad
Publicerad

Ett nytt vittne dök upp och överraskande under den sista rättegångsdagen – en ung kvinna som beskrev sig som vän till den åtalade kvinnan.
Enligt hennes berättelse brukade 20-åringen köra snabbt och vårdslöst. Med sig hade hon nya filmklipp som skulle visa den saken.

Försvararen, Fredrik Burvall, blev påtagligt irriterad över att det plötsligt dök upp ett nytt vittne och nya filmklipp, och rätten bestämde sig för att överlägga om man skulle godkänna detta eller inte. Rätten valde sedan att godkänna det nya vittnet och visningen av klippen.

Berättade att hon varit rädd

Det 19-åriga vittnet berättade hur hon ett flertal gånger åkt bil med 20-åringen, samma Audi som kördes vid den våldsamma kraschen i Sörfors. Hon sade att hon flera gånger varit rädd när hon åkt med. Vännen körde fort, och kunde plötsligt slänga upp sitt ben i knät på passageraren till höger, samtidigt som hon gasade vidare – med vänsterfoten.

– Bevisningen saknar betydelse i bedömningen av det här åtalet, sade försvarsadvokat Fredrik Burvall, som menar att någon personlig schism kan ha legat bakom vittnesmålet.

Ville träda fram med sin bild

Vittnet själv menade att hon förstått i media och på sociala medier att den åtalade 20-åringen ansåg sig som oskyldig. Hon ville därför träda fram och berätta sin version om hur det ligger till.

En helt annan bild gav 20-åringens far som också vittnade under dagen. Enligt hans beskrivning är hans dotter en mycket van bilförare, kör behärskat och inte över hastighetsgränsen.
 

I klippet hör du vittnet berätta om händelseförloppet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Dödsolycka i Sörfors

Mer i ämnet