• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Eketånga/Alet i Halmstads kommun, Hallands län. Det pågår en kraftig brand i gamla Äventyrslandet. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Halland.

Foto: SVT / arkiv

Wallin vann igen

Uppdaterad
Publicerad

Sundsvallsboxaren Otto Wallin vann mot bosniern Srdan Govedarica på lördagskvällen. Hans nästa match kan gå i Sundsvall i april.

Segern mot Govedarica i Lettlands huvudstad Riga var Otto Wallins 19:e raka som proffs. Han vann på knock out i tredje ronden.

I slutet av 2016 slog Otto Wallin italienaren Gianluca Mandras på hemmaplan i Sundsvall och tog WBA:s kontinentalmästarbälte.

Därefter flyttade han till New York för att få bättre sparringpartners och en chans att möta boxare i samma storlek.

Ser fram emot att få möta ”Gäddan” – i Sundsvall

Efter ett problemfyllt 2017 med skador och strul bland annat i forma av inställda matcher ser nu Wallin fram emot att få gå upp i ringen i sin hemstad Sundsvall i en match som han och många andra sett fram emot länge – mötet med Adrian ”Gäddan” Granat.

Matchen är inte definivt spikad ännu men preliminärt äger den rum i Sundsvall i slutet av april.

Katende vann också

Det blev för övrigt en fin helg för proffsboxarna från Medelpad. Kennedy Katende vann nämligen också sin match mot ukrainaren Lyubomir Pinchuk i Philadelphia natten mot lördagen svensk tid.

Det var Katendes tredje proffsmatch i USA.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.