Foto: Landstinget Västernorrland

Wiklund ny tf regiondirektör

Publicerad

Från och med 16 september heter regiondirektören i landstinget Västernorrland Hans Wiklund. Han tar över efter Margareta Tufveson som lämnar för ett chefsjobb i Stockholm

Det var under regionstyrelsens sammanträde under torsdagen som det beslutades att utse Hans Wiklund som ny tillförordnad regiondirektör. Wiklund är sedan 2013 förvaltningschef och regional utvecklingsdirektör vid landstinget Västernorrland.

– Hans Wiklund har varit biträdande regiondirektör sedan i juni och han tar nu över som tf regiondirektör. Det innebär att vi får en kontinuitet i den högsta tjänstemannaledningen till dess att en ny permanent regiondirektör är på plats. Jag känner mig nöjd och trygg med den här lösningen utifrån den kompetens och erfarenhet som Hans Wiklund bär med sig, säger regionrådet Erik Lövgren (s).

Ny direktör ska rekryteras

Samtidigt pågår arbetet att rekrytera en ny permanent regiondirektör.

– Rekryteringsprocessen fortlöper enligt plan. Det är dock fortfarande för tidigt att uttala sig om när en ny regiondirektör är på plats. Rekryteringsprocessen måste få ta tid och den måste framförallt göras noggrant, säger Erik Lövgren.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer