Foto: arkivbilder

14-åring utsatt för våldtäktsförsök

Publicerad

En 14-årig flicka i Sala utsattes för ett våldtäktsförsök när hon var på väg hem. Fyra män överföll henne och försökte slita av henne kläderna.

Enligt polisen utspelade sig händelsen vid Stadsparken 20.45-tiden på tisdagskvällen. Hon hade just klivit av en buss och var på väg hem när hon överrumplades av fyra män i 25-årsåldern, varav två försökte slita av henne kläderna.

Flydde mot Ekebyskolan

En av männen ska sedan ha backat och stoppat de andra, varpå 14-åringen kunde ta sig loss och fly. Männen sprang sedan från platsen i riktning mot Ekebyskolan – alltså inte mot Stadshotellet, något som tidigare uppgetts i flera medier.

En anmälan om försök till våldtäkt har gjorts och ett första förhör har hållits men flickan. Hon ska inte ha fått några fysiska skador i samband med händelsen. Polisen har fått in ett vagt signalement, men flickan kommer att förhöras ytterligare under torsdagen.

– Vi behöver få fram ett bättre signalement bland annat, säger Agneta Kumlin, lokalpolisområdeschef i Sala.

I och med att flickan är under 15 år är det polisens grupp för brott i nära relationer, BINR, i Västerås som har hand om fallet.

Vittnen har hörts

Under onsdagen har polisen förhört vittnen som ska ha gjort iakttagelser i närheten av Stadsparken – men man uppmanar fler som sett något i samband med händelsen att höra av sig.

– Vi behöver få allmänhetens hjälp. Har man sett något är det bra att man hör av sig till oss, säger Christian Galante, LKC-befäl hos polisen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer