Foto: SVT

16-åring misstänkt för mordförsök i Arboga – överlämnad till socialen

Uppdaterad
Publicerad

Den 16-årige pojken som förra veckan misstänkt ha huggit en 15-årig pojke i ryggen i Arboga, har överlämnats till socialen i väntan på eventuell rättegång.

15-åringen hittades med stickskador utomhus i torsdags kväll, några timmar senare greps 16-åringen misstänkt för försök till mord alternativt dråp.

– Det var ett bråk, eller ett tjafs mellan de här personerna som startade händelsen, säger kammaråklagare Sophia Berling, som leder förundersökningen.

Pojkarna var inte ensamma den aktuella kvällen. Det finns flera vittnen som kommer att förhöras samt teknisk bevisning som ska analyseras. Berling väntar också på ett intyg från rättsläkaren som undersökt 15-åringen, en uppgift som kan vara avgörande för hur grovt brottet anses vara. Hela utredningen hanteras skyndsamt på grund av den misstänktes unga ålder.

– Eftersom det inte finns någon kollusionsfara togs beslutet att han skulle omhändertas av socialen. Det är en möjlighet vi har när en person under 18 år är misstänkt för ett brott.

Hur mår 15-årigen?

– Jag har inte fått någon uppdatering om det men jag vet att båda pojkarna har kunnat förhöras, säger Sophia Berling.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.