När polisen kom till platsen fanns ingen skadad på plats. Men en stund senare inkom personen till akutmottagningen i Västerås. Foto: Daniel Broden

19-åring häktas för mordförsök efter skottlossning i Västerås

Uppdaterad
Publicerad

Den 19-årige västeråsaren som misstänks ha skjutit en 22-åring i centrala Västerås för drygt en vecka sedan häktades på söndagen av Västmanlands tingsrätt, det skriver VLT.

På torsdagen vid lunch greps en 19-åring från Västerås, på sannolika skäl misstänkt för mordförsök i samband med skottlossningen för drygt en vecka sedan, då en 22-årig man skadades allvarligt.

Under söndagen hölls häktesförhandlingen och då beslutades att 19-åringen häktas på sannolika skäl misstänkt för försök till mord, det skriver VLT.

Nekar till brott

Det var under natten mot lördag förra veckan som en 22-årig man sköts i Västerås. Polisen fick larm om skott i området men hittade ingen skadad. Den skottskadade kom lite senare in till akutmottagningen.

Tre män i 20-årsåldern greps till en början men släpptes på onsdagen av åklagaren. Enligt VLT är de dock inte avförda ur utredningen än.

Den 19-åring som greps under torsdagen blev anhållen i sin frånvaro tidigare samma dag. Han är nu häktad på sannolika skäl misstänkt för mordförsök – och han nekar till brott.

Senast den 31 augusti ska åklagaren ha väckt åtal.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.