Konversationen mellan mannen och kvinnan blev viktig i bevisningen. Foto: Västmanlands tingsrätt/SVT

21-åring döms till två års fängelse för våldtäkt

Publicerad

En 21-årig man döms av Västmanlands tingsrätt till två års fängelse efter att han ska ha våldtagit en kvinna i skogen utanför Västerås i juni 2017.

Den 21-åriga mannen och offret kände varandra sedan tidigare och mannen ska bjudit med kvinnan på en biltur utanför Västerås. Efter ett tag ska de ha stannat vid vägen i närheten av en skog för att röka och då ska mannen tagit tag i kvinnans hand och lett henne in i skogen.

Väl där inne ska mannen försökt övertala kvinnan till att ha sex med honom men när hon inte velat ska han blivit allt mer våldsam. Mannen ska ha slagit kvinnan och hållit fast henne. Han ska sedan fört upp handen mellan benen på kvinnan samt fört upp fingrarna i hennes underliv.

21-åringen nekar

Mannen själv menar att han inte alls gjort handlingen mot kvinnans vilja utan att de istället kommit överens om att ha sex. Men tingsrätten väljer att inte tro på mannens historia och hänvisar bland annat till en chattkonversation som kvinnan och mannen haft med varandra. I den framkommer det att mannen i efterhand förstått själv att samlaget inte hade skett med bådas samtycke.

Mannen döms därför till två års fängelse för våldtäkt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.