Foto: Ur polisens förundersökning

21-åring frias från mordförsök på nattklubb i Västerås

Uppdaterad
Publicerad

Den 21-åriga man som åtalats för att ha försökt döda en annan gäst på en nattklubb i Västerås frias av Västmanlands tingsrätt.

Det var i oktober 2018 som en man blev attackerad med kniv på dansgolvet inne på nattklubben. Han höggs med tre hugg och fick livshotande skador.

Trots flera vittnesmål som pekar ut den åtalade 21-åringen anser tingsrätten att det inte är ställt bortom rimligt tvivel att det är han som utfört huggen.

Tingsrätten menar bland annat att vittnena har kunnat vara mer alkoholpåverkade än de uppgett och att lokalen, med dunkel belysning, kan ha gjort det svårt att göra korrekta iakttagelser.

Går inte att fastställa vem som högg

En kille, under 18 år, åtalades i samma mål för misshandel eftersom han ska ha kastat ett glas mot offret. Även han frias och enligt tingsrätten finns det flera aspekter i utredningen som pekar på att det lika väl kan ha varit han som höll i kniven.

Att det inte går att fastställa vem som högg offret gör att 21-åringen frias. En av nämndemännen ville dock att 21-åringen skulle dömas för försök till mord.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.