41-åringen och hennes 18-årige pojkvän sitter häktade misstänkta för mord och mordförsök. Kvinnan ska ha erbjudit en kriminalvårdare 5.000 kronor för att posta ett brev. Foto: TT

41-åringen misstänks ha mutat vakt – ville skicka brev till anhörig

Uppdaterad
Publicerad

Den 41-åriga kvinna som är misstänkt i det uppmärksammade sommarstugemordet ska ha försökt smuggla ut brev från häktet – genom att muta en kriminalvårdare. Det skriver Aftonbladet.

41-åringen och hennes 18-årige sambo har suttit häktade sedan början på september. Paret sitter inlåsta med fulla restriktioner och får varken ha kontakt med varandra eller omvärlden.

Den 26 november ska kvinnan ha försökt få en kriminalvårdare i häktet att posta ett brev till en anhörig, enligt uppgifter till Aftonbladet. För detta ska hon ha erbjudit 5.000 kronor. Vårdaren ska ha nekat och istället larmat om incidenten.

Arbogafallet

Läs mer: Leif GW besökte mordplatsen: ”Ingen vanlig mordplats”

Kammaråklagare Jessica Wenna vill varken bekräfta eller dementera uppgifterna.

– Vi får information om vad som händer på häktet, och om det som du säger inträffat kan det röra sig om ett brott, och då är polisen skyldiga att upprätta en anmälan, säger hon till Aftonbladet.

Razzia i cellen

Det är inte första gången kvinnan ska ha försökt skicka meddelanden inifrån häktet. I slutet på oktober hittades flera lappar med hemliga meddelanden i de gemensamma duschutrymmena. Lapparna var avsedda för hennes 18-årige pojkvän.

Paret är misstänkta för mordet och mordförsöket i en sommarstuga utanför Arboga den 3 augusti. I stugan hittades 41-åringens pappa mördad och hennes 63-åriga mamma svårt skadad.

Läs mer: Polisen dyker efter mordvapnet

Åtalet mot de båda har dragit ut på tiden. Förra veckan begärde åklagaren om att förlänga åtalstiden till 21 december.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Arbogafallet

Mer i ämnet