Kvinnan som mannen misstänks ha mördat har varit försvunnen sedan i maj. Foto: SVT / Polisen

53-åring häktas för mord på försvunnen kvinna

Uppdaterad
Publicerad

Västmanlands tingsrätt valde att häkta en 53-årig man på sannolika skäl misstänkt för mord och brott mot griftefrid på fredagen.

Mannen är misstänkt för mord på den 57-åriga kvinnan som försvann spårlöst från sitt hem på Pettersberg i Västerås i maj 2017 och som fortfarande inte hittats.

Spår i kvinnans bostad

– Vi har i den försvunna kvinnans bostad hittat spår som tillsammans med övriga omständigheter stärkte misstanken mot just den här mannen, säger kammaråklagare Jenny Alriksson.

Styckmordet på kvinna i Västerås
Kammaråklagare Jenny Alriksson Foto: SVT

Den misstänkte mannen har förekommit tidigare i utredningen. I september 2017 anhölls han och en 46-årig man skäligen misstänkta för bland annat människorov. Då begärdes de inte häktade och förundersökningen mot 46-åringen lades ner.

Nekar till brott

Misstankarna mot den 53-åriga mannen stärktes dock och den 16 januari 2018 anhölls han på nytt. Den här gången på sannolika skäl misstänkt för mord och brott mot griftefrid.

– Det finns ju en del utredning som talar emot honom men det finns också sådant som talar i andra riktningen. Jag förväntar mig en lång utredning där sista ordet inte är sagt. Men just nu får jag ha förståelse för tingsättens beslut, sa försvarsadvokat Per Svedlund efter fredagens häktningsförhandling.

Per Svedlund, advokat Foto: SVT

Vad säger din klient?

– Han förnekar brott. Han är inte gärningsman, det är hans position.

Åtal i målet ska enligt tingsrättens beslut vara väckt senast den andra februari.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Styckmordet på kvinna i Västerås

Mer i ämnet