55 heltidstjänster försvinner från Seco Tools i Fagersta

Publicerad

Under onsdagsförmiddagen kom beslutet att Seco Tools behöver dra ner på 55 heltidstjänster på produktionsenheten i Fagersta.

– Jag tror inte beslutet kommer som en chock för någon av oss anställda, säger Leif Westerberg, klubbordförande för Seco Tools i Fagersta.

Bakgrunden till neddragning är att produktionsenheten i Fagersta har haft en överkapacitet i förhållande till den efterfrågan som har funnits.

– I dagsläget handlar det däremot inte om några uppsägningar, vår ambition är att hitta individuella lösningar som pensionsavgångar, säger Per-Lennart Berg, kommunikationsdirektör på Seco Tools.

Inte ett oväntat beslut

Leif Westerberg, klubbordförande för Seco Tools i Fagersta, menar att beslutet inte kommer som någon överraskning.

– På sistone har det varit mycket fundering kring vilka åtgärder som kan komma, vi alla har ju sett att produktionstempot inte har varit det högsta. Så det känns helt okej. Många av oss hade nog förväntat sig något värre med mer omfattande åtgärder, säger Leif Westerberg.

Företaget tillverkar och säljer verktyg för borrning, svarvning och fräsning. På den berörda enheten finns det idag drygt 650 anställda och ambitionen är att de 55 tjänsterna ska vara borta till sommaren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.