Jimmie Åkesson (SD) talade på Stora torget i Västerås. Foto: SVT

Äggkastning mot Åkesson polisanmäld

Uppdaterad
Publicerad

Under måndagen höll Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson tal i Västerås under sin valturné. Polisen upprättade en anmälan och avvisade en person som kastade ägg mot partiledaren.

Många var på plats vid Stora torget i Västerås och tittade när Jimmie Åkesson höll tal. Enligt polisen var det cirka 1500 som var där och lyssnade. Även ett hundratal var där och demonstrerade.

– Det var drygt 150-200 motdemonstranter som var aktiva, säger Johan Thalberg, presstalesperson hos polisen i Västmanland.

Polisen gjorde några enstaka avvisningar under torgmötet. Bland annat efter en äggkastning.

– Det ska ha varit två ägg som kastades i riktning mot Jimmie Åkesson. Ingen ska ha blivit träffad av äggen, säger Johan Thalberg.

Polisen fick tag i den person som misstänks ha kastat äggen och avvisade den personen från platsen. En polisanmälan är upprättad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.