Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: SVT

Åklagare om dådet i centrala Västerås: ”Det var ett kort händelseförlopp”

Uppdaterad
Publicerad

Det var inom loppet av några minuter som den misstänkte 16-åringen attackerade två män på Engelbrektsplan under tisdagsmorgonen. Det berättar kammaråklagare Jerry Ramberg som leder utredningen.

Flera vittnen såg händelsen, bland annat elever som går på den lovskola som pågår i Rudbeckianska gymnasiets lokaler ett stenkast från platsen.

Enligt Ramberg finns det inget som tyder på att 16-åringen har någon koppling till de två männen som attackerades, men den ena mannen, som är rektor på en skola i Västerås, har ännu inte kunnat höras på grund av att hans tillstånd är för allvarligt.

Knivdådet vid Engelbrektsplan i Västerås

Hur 16-åringen ställer sig till anklagelserna mot honom vill inte Ramberg kommentera. Inte heller varför attacken skedde, men det finns inget som tyder på att händelsen var ett rånförsök enligt kammaråklagaen. Han berättar också att föremål har skickats på analys och att det finns flera personer som sett händelsen som ska förhöras.

Motivet till dådet är ännu okänt.

– I nuläget kan jag inte gå in på något som har med motiv att göra, utan den frågan utreds just nu, säger Jerry Ramberg.

Ett intensivt utredningsarbete pågår och senast på fredag ska åklagaren begära 16-åringen häktad eller försätta honom på fri fot.

SVT Nyheter Västmanland söker 16-åringens försvarsadviokat.

Hör åklagaren i videon ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Knivdådet vid Engelbrektsplan i Västerås

Mer i ämnet