Nya uppgifter har kommit fram i utredningen om morden i Skinnskatteberg, där en kvinna och två små barn avled. Foto: Christoffer Söderman/SVT

Åklagaren misstänker: Mordvapnet i Skinnskatteberg tillhör nära anhörig

Uppdaterad
Publicerad

Åklagare Carl-Johan Norström misstänker att mordvapnet vid morden i Skinnskatteberg tillhör en nära anhörig till kvinnan. Både kvinnan och den anhörige är sportskyttar och har varit aktiva i tävlingar. 

Mordvapnet som användes vid morden i Skinnskatteberg, där två små barn och en kvinna avled, ska vara en pistol som togs ur en nära anhörigs vapenskåp. Det är uppgifter som även VLT/Fagersta-Posten har publicerat.

– Allt talar för det. Vi undersöker resultatet från de tekniska undersökningarna för att få det svart på vitt, säger åklagare Carl-Johan Norström till SVT.

Morden i Skinnskatteberg 2023

Köpte pistoler och tävlade i skytte

Den anhörige är med i en pistolskytteklubb enligt åklagaren. Även den mordmisstänkta, nu avlidna kvinnan, var tidigare medlem i en pistolskytteklubb i Västmanland. Både hennes och den anhöriges namn dyker upp i en resultatlista från en pistolskyttetävling 2019.

SVT har tagit del av ett kvitto från en vapenbutik som visar att den anhörige köpte två pistoler i januari 2023, en av fabrikatet Walther och en Glock.

I klippet från måndag 17 juli sammanfattar åklagaren fallet.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Åklagare Carl-Johan Norström om det tragiska fallet i Skinnskatteberg där en kvinna och två små barn hittades döda i en bil. Foto: Iris Tiitto, Christoffer Söderman/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Morden i Skinnskatteberg 2023

Mer i ämnet