Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I videon får du en sammanfattning av fallet – på 60 sekunder. Foto: SVT

Åklagarens hypotes har stärkts – förundersökningen om morden i Skinnskatteberg kan läggas ner

Uppdaterad
Publicerad

Obduktionerna av de döda och undersökningen av bilen har stärkt åklagarens hypotes om hur morden i Skinnskatteberg gick till. Resultatet kan bli att förundersökning läggs ner.

– Kan man konstatera att det är kvinnan som är gärningsman då lägger jag ner förundersökningen för att misstänkt är avliden. Arbetet nu går ut på att utesluta alternativa gärningsmän, säger Carl-Johan Norström, åklagare.

Obduktionerna av de döda och den tekniska undersökningen av bilen har stärkt åklagarens misstanke om att kvinnan, som var mamma till barnen, först sköt barnen och sedan sig själv. En mängd analyssvar från den tekniska undersökningen återstår innan fallet kan avslutas.

– Vi arbetar med förtur eftersom det är så pass allvarligt, men det är svårt att säga när vi kommer vara klara, säger Carl-Johan Norström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Morden i Skinnskatteberg 2023

Mer i ämnet