Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Åklagare Carl-Johan Norström om det tragiska fallet i Skinnskatteberg där en kvinna och två små barn hittades döda i en bil. Foto: Iris Tiitto, Christoffer Söderman/SVT

Åklagaren om Skinnskattebergstragedin: ”Aldrig varit med om något liknande”

Uppdaterad
Publicerad

Det var den 13 juli som polisen fann en kvinna i 30-årsåldern och två små barn avlidna i en bil utanför Skinnskatteberg. Nu berättar kammaråklagare Carl-Johan Norström om fallet:

– Det här inget som man bara lägger på hyllan när man går hem. Det här lever man med, dygnet runt.

Just nu jobbar kammaråklagare Carl-Johan Norström och polisen på bred front med förhör, teknisk undersökning av vapnet och vad obduktionerna kommer att visa. Mer detaljer än så vill Norström inte gå in på med hänsyn till anhöriga och själva utredningen.

– Det kommer att ta tid innan vi kan vara helt säkra på händelseförloppet och motivet, men jag är så gott som säker på att kvinnan sköt de två små barnen och sedan sig själv, säger han.

Morden i Skinnskatteberg 2023

Man funderar hela tiden

Han tror dock att det kommer att ta tid innan allt är utrett och klart, både yrkesmässigt och personligt.

– Man funderar och analyserar hela tiden, med polisen och på egen hand. Det gäller att vara fokuserad hela tiden och göra andra saker, säger han om det intensiva utredningsarbetet som pågår nästan dygnet runt.

I klippet berättar kammaråklagare Carl-Johan Norström om det tragiska fallet i Skinnskatteberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Morden i Skinnskatteberg 2023

Mer i ämnet