Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Många är upprörda efter de misstänkta morden i Skinnskatteberg. Hör SVT:s reporter Kristian Östlund på plats, Irené Idlund och Tony Melläri. Foto: Christoffer Söderman/SVT

Skinnskattebergsbor om misstänkta morden: ”Jätteobehagligt”

Uppdaterad
Publicerad

Under torsdagskvällen hittades tre personer döda i en bil utanför Skinnskatteberg. Dagen efter är många i orten upprörda och omskakade.

– Jag förstår inte att det här kan hända på det här sättet, säger Irené Idlund i Skinnskatteberg till SVT.

Det var strax efter klockan 21 på torsdagskvällen som en polispatrull upptäckte bilen. Enligt en uppgiftslämnare till SVT Nyheter Västmanland ska det vara en kvinna och två barn som hittats döda, något polisen inte velat bekräfta.

Under fredagen är många av de SVT Västmanland pratar med i Skinnskatteberg omskakade av händelsen.

Morden i Skinnskatteberg 2023

Krisstöd i Skinnskattebergs kyrka och kommun

Kyrkan i Skinnskatteberg öppnade klockan 8 på fredagsmorgonen och planerar att ha öppet fram till klockan 16, med anledning av det som skett.

– Vi har personal som tar hand om personer som kommer till kyrkan och vill prata eller tända ljus, säger Asta Matikainen Lecklin, kyrkoherde i Svenska kyrkan i Skinnskatteberg.

Kommunen har ännu inte fått uppgifter av polisen om vilka som är drabbade, men står redo för att vid behov hjälpa till med krisstöd, enligt tillförordnade kommunchefen Ulrika Stålknapp.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Morden i Skinnskatteberg 2023

Mer i ämnet