Kammaråklagare Fredrik Sandberg. Foto: TT

Åklagaren om mordet i Fagersta: Bevisläget ser bra ut

Uppdaterad
Publicerad

Det är åklagare Fredrik Sandberg som leder utredningen om mordet i Fagersta. Han har tills imorgon förmiddag på sig att besluta huruvida mannen som nu sitter anhållen för mordet ska häktas eller inte.

Den 28-årige mannen greps i söndags, efter att ha varit anhållen i sin frånvaro under en timmes tid. Fredrik Sandberg bedömde då att han skulle anhållas, på sannolika skäl misstänkt för mordet.

– Det var ett polisarbete som gjorde att vi fick upp spår på honom helt enkelt. Ett väldigt konkret och tydligt spår, som gjorde att vi misstänkte honom, berättar Fredrik Sandberg.

Fredrik Sandberg anser att bevisläget ser bra ut och polisen vidtar just nu en mängd olika utredningsåtgärder för att få en klar bild av skeendet.

– Det är yttre spaning och förhör med vittnen och dörrknackning. Men även inre polisarbete genom att kartlägga målsäganden och personer runt henne, och även runt den misstänkte.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.