På Kristinagatan övergavs den brinnande bilen. Foto: Daniel Brodén

Åklagaren: ”Samtliga förnekar brott”

Publicerad

Sex personer anhölls under lördagskvällen och natten mot söndag för mordförsök och olaga frihetsberövande. En man i 55-åldern hade kidnappats och misshandlats grovt på lördagen.

Det var en mängd händelser ledde fram till polisen uppmärksammades på brotten och efter förhör och spaning kunde gripa sex personer. Det var bland annat två bilar som övergavs på lördagskvällen varav en lämnades brinnande på Kristinagatan i Västerås.

LÄS MER: En man kidnappades och utsattes för mordförsök

I dag gick ärendet till kammaråklagare Carl-Johan Norström. De anhållna är fyra män och två kvinnor där alla förutom en är i åldern runt femtio, sextio år. Den sjätte är i trettioårsåldern. Fem är på sannolika skäl misstänkta för brotten och en är skäligen misstänkt.

– Samtliga anhållna förnekar brott, säger åklagare Carl-Johan Norström.

Senast i morgon tisdag måste åklagaren begär de misstänkta häktade. Om det blir häktningsförhandling så kommer den ske på onsdag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.