Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Valet 2022 Norberg: Äldreomsorg, färdtjänst och levande byar – vilken är din viktigaste valfråga?

Uppdaterad
Publicerad

Höstens val närmar sig med stormsteg – SVT Nyheter Västmanland gav sig ut på byn för att höra vad som är viktiga valfrågor i Norberg.

– För mig är det viktigast att satsar på Norberg, på jobben, för att folk ska vilja vara kvar här, säger Linneá Arosell. 

Väljare som SVT pratar med tycker det är svårt att veta vilket parti de ska lägga sin röst på. Väljaren Anneli Nordin upplever att det är ganska mycket tjafs i Norbergspolitiken.

– Om jag ska vara ärlig så är jag inte jätteintresserad av valet. Jag tycker bara att de bråkar om allt, det tycker jag är tråkigt. Man måste ju kunna samarbeta så att man får något gjort, säger hon.

Följ dina lokala nyheter om valet i Västmanland

I klippet: ”Personalen går på knäna” – hör norbergare om deras viktigaste valfrågor.

Snabbkoll inför valet i Norberg: Trångt i förskolan och fler behöriga lärare

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Nytt parti, skrevbilder och trångt i förskolan – SVT:s reporter Audrey Erath dig snabbkoll på politiken i Norberg. Foto: Audrey Erath/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Följ dina lokala nyheter om valet i Västmanland

Mer i ämnet