En person dog i samband med en skottlossning på Bäckby i Västerås. Foto: Blåljusbilder

Anhållna efter dödskjutning i Västerås frisläppta – misstankarna kvarstår

Uppdaterad
Publicerad

Två personer greps i tisdags kväll misstänka för inblandning i mordet där en 20-årig man sköts till döds på Bäckby i Västerås.

Nu meddelar polisen på sin hemsida att personerna är frisläppta, men att misstankarna fortfarande kvarstår.

Kammaråklagare Karolin Hellsberg berättar i ett pressmeddelande att det genomförts en mängd utredningsåtgärder, men att dessa i nuläget inte stärkt misstankarna mot personerna.

– Jag inte har grund att begära personerna häktade, säger kammaråklagare Karolin Hellsberg som också leder förundersökningen. 

Dödsskjutningen på Bäckby i Västerås

Polisen trycker dock på att personerna fortfarande är misstänkta för inblandning i mordet trots att de inte längre är anhålllna.

– Utredningsarbetet har gått i hög fart och kommer fortsätta i samma takt, oaktat att de misstänkta nu är frisläppta, säger Lars Jansson, lokalpolisområdeschef i Västerås.

Dystra siffrorna för 2022: 16 fall där skjutvapen avlossats i Västmanland.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Allra flest skottlossningar i Västmanland sker runtom i Västerås – starta klippet för att se några exempel från 2022 där antalet skjutningar är uppe på rekordhöga nivåer jämfört med föregående år. Foto: SVT/Polisens förundersökning/Texturefabrik

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödsskjutningen på Bäckby i Västerås

Mer i ämnet