Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Barnamördare” – följ med träningsprofilen Anna Stålnacke till gymmet, se henne träna och berätta om hatet hon fått i och med att hon tränade under graviditeten. Foto: Caroline Slotte/SVT

Anna Stålnacke styrketränade under hela graviditeten – blev kallad ”barnamördare”

Uppdaterad
Publicerad

När träningsprofilen Anna Stålnacke blev gravid var det en självklarhet för henne att styrketräna. Träningen delade hon med sig av på sociala medier – men kommentarsfälten fylldes med hatkommentarer.

I närmare 20 års tid har Anna Stålnacke tränat, kärleken för träningen kom i tonåren och med åren har huvudfokuset blivit styrketräning. Förutom att träna själv driver hon idag flera gym runt om i Sverige tillsammans med sin man. Det i bland annat Västerås, Luleå och Stockholm

När hon blev gravid med dottern Maya, som idag är tre år, var det en självklarhet för henne att fortsätta träna och behålla styrkan så gott hon kunde.

– Träningen är extremt viktig för mig. Det är det som fått mig att må bra och hållit borta onda krämpor under graviditeten. Hade jag inte kunnat träna hade jag nog mått sämre fysiskt och psykiskt. Jag har dessutom kunnat återhämta mig bättre efteråt, säger hon.

”Ville inspirera och uppmuntra”

Redan under graviditeten med Maya fick hon en del negativa kommentarer för att hon delade med sig om träningen. Därför kom även funderingarna om hon verkligen skulle dela med sig av träningen under graviditet två när hon väntade Max.

– Jag valde att ändå göra det då flera hörde av sig och berättade att de hade önskat att se gravida styrketräna när de själva var gravida. Därför ville jag fortsätta att inspirera och uppmuntra till träning.

Anpassar träning efter graviditet

Under graviditeten har Stålnacke till viss del förändrat sitt träningsupplägg.

– Jag har haft mycket fokus på inre core, men sedan har jag gått mycket på känsla och kört det som fungerat. Jag har försökt behålla så mycket muskelmassa som möjligt och satsat på styrketräningen.

”Barnamördare” var det extremaste någon skrev på sociala medier säger träningsprofilen Anna Stålnacke. Hör henne berätta om hatet hon fått på grund av att hon delat med sig av sin träning under graviditeten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.