Är du också drabbad? Dela med dig av dina upplevelser

Publicerad

Har du också problem med leverans av fiber utanför tätorter från något bolag? Berätta för oss hur du upplever fiberutbyggnaden där du bor. Skicka ett inlägg i chatten nedan.

SVT rapporterade · Berätta om dina erfarenheter av fiberutbyggnaden

16.27
Jag sitter med och väntar på att få Fiber från HebyNet. Enda man hör från deras kundtjänst är att ha tålamod.
16.35
Enligt IP-only skulle fiberdragningen göras 2017 men de har inte ens fört samtal med markägarna i området ännu. Ingen ny information har lämnats heller vilket är oprofessionellt och jättedåligt tycker jag. Med aktuell information kan ju i alla fall ta ställning till erbjudanden från bolagen om bredband, tv och telefoni, men det är omöjligt i dagsläget, utan en tidsplan för när vi kan räkna med att ha fiber.
16.59
IP Only har varit här för snart ett år sedan och grävt ner rör och fiber ut till byvägen. Sedan ingenting.
På så sätt har de bundit upp oss till avtalet med dem, installationen är ju ”påbörjad”, trots att de inte gjort vad de skall.
Jag tror inte alls på dem mer. Vi kommer inte att få installationen gjord utan de kommer att kvittera ut statsbidragen för att sedan dra utomlands med pengarna.
Företagen som beviljats stöd via länsstyrelserna måste inkomma med rapporter och dokumentation för att få ut pengarna. de kan också bli återbetalningsskyldiga.
17.00
Vi skulle få fiber startat sen sommar 2018. Sista anmälningsdag i april. Nu är det höst 2018 o de enda de har o säga är att de är framskjutet till kanske nästa år... men de kan inte lova något. Men samma anmälningsdag gäller trots att de är framskjutet. Så folk som inte anmält sig pga nyinflyttat etc får ändå betala mer en dubbelt om de vill ansluta (utanför salbohed)
17.43
Ja här sitter så fina skyltar vid vägen här i Västerbykil, dom har suttit länge och kontraktet är påskrivet för flera år sedan - men har inte sett ett spår av någon fiberutbyggnad. Antar att skyltarna hinner förmultna innan bredbandet kommer... Bedrövligt - och skandalöst ojämlikt för oss landsortsbor!! Ännu ett löfte som rann ut i sanden...Skamligt!
17.43
Jag bor i ett hus i Norberg, där jag också driver ett B&B i. Jag fick aldrig erbjudande om Fiberinstallation, och började ana oråd när grannarna berättade om att de hade nappat på Fiberkampanjen, Telia Öppen Fiber. Jag ringde, men fick som svar att min adress var en företagsadress, även om jag förklarade att huset är privatägt, och att del av huset hyrs ut till mitt företag som driver B&B. Då sa de att de inte kunde göra något. Och avslutade med att säga att jag nog kunde hänga på "nästa gång". Detta var 2 år sedan.
18.44
Var inte så länge sen dom skickade ut erbjudande om billigare fiber kostnad om man band sig och tog com hem abonnemang. Skulle skrivas på inom en viss tid. Varför skicka ut sådant när dom inte ens är i närheten av o göra färdigt.
18.44
Stadsnätsbolaget sköter sig lika dåligt. Sommaren 2017 skrev de kontrakt på Dingtuna-Rytterna-Kolbäck området. Dosan i huset var de snabba att montera och fakturera. Sen hände inget. Den 7 september i år mailade de att nu har de 3-6 månaders projektering kvar och ska börja gräva hösten 2018 😆

I sommar går avtalet ut (24 månader) och vad händer då med vår tomma dyra dosa på väggen?

Och hur mår alla slangar som ligger i solen äverallt? Det är inte en plast gjord för solljus.

Googlar man så ser det likadant ut i stora delar av landet.

Mvh
Johan
20.01
bara en mil från Arlanda ovh bara 45 min från Stockholm city. V blev lovade bredband till mars 2018 men efter att alla skrivit på 98% så fortfarande inget fiber. Nu skyller man på avtal med markägare men de har ju inte ens pratat eller hört av sig till oss markägare. Allt utanför Storstädernas tätorter är inte intressant vad har de gjort med alla bidragspengar de fått.
Enligt Jordbruksverket och länsstyrelserna som administrerar stödet så krävs att företagen inkommer med dokumentation för att få ut de pengar de beviljats. Ingen dokumentation, inga pengar. Företag som fått ut pengar kan bli återbetalningsskyldiga om det visar sig att det trots det finns brister.
20.01
Bra att ni rapporterar om detta då det är väldigt frustrerat i stugorna med påskrivna avtal och obefintlig information, ett mass mail en gång i halvåret som inte säger nånting egentligen.
Tack, din och alla andra kommentarer visar att det här är en viktig fråga för många.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

SVT granskar fiberutbyggnaden

Mer i ämnet