Foto: TT

Arboga erbjuder Försvarsmakten lokaler

Publicerad

Regeringens beslut att omlokalisera statliga myndigheter ut från Stockholm har fått politikerna i Arboga att sträcka ut en hand. I en skrivelse erbjuder man nu Försvarsmakten lokaler.

– Det är viktigt för Arboga att vi skapar fler arbetstillfällen. Vi har redan mycket kontakt med försvaret som har verksamheter placerade här. Jag tycker vi ska vara proaktiva och tala om att vi finns, säger Anders Röhfors (M), kommunstyrelsens ordförande om initiativet som tagits.

– Vi har bra lokaler att erbjuda som skulle innebära en kostnadsbesparing i förhållande till att ha verksamhet i Stockholm, det är en bra placeringsort också bland annat med pendlingsmöjligheter till Stockholm, fortsätter han.

”Får gärna komma hit”

I skrivelsen som är underskriven av både av kommunstyrelsens ordförande och oppositionsrådet Andreas Silversten (S), argumenteras att försvarssektorns verksamhet i Arboga borde ha goda förutsättningar att vara expansiv.

Att Arboga skulle kunna bli försvarets nav för material- och informationshantering.

Har ni fått någon respons än?

– Nej inte än. Men vi har skickat ett uppföljningsmail att de gärna får komma hit och se vad vi har att erbjuda, säger Anders Röhfors (M).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.