– Det här har testats på fler ställen och har fungerat bra, säger biblioteksassistent Britt Andersson. Foto: TT /montage SVT

Arbogas badplatser får boklådor

Publicerad

Under sommaren vill biblioteket i Arboga uppmuntra invånarna i kommunen att läsa mer böcker, genom att placera ut boklådor vid olika badplatser.

Böckerna har gallrats ut från Arbogas bibliotek och kommer att finnas tillgängliga att låna när som helst. De kan antingen ställas tillbaka eller lämnas vidare till nästa person. Besökare kan även själva lämna böcker i boklådorna.

-Tanken är att man ska kunna ta en paus i badandet och läsa en bok. Eller läsa för barnen, berättar Britt Andersson, biblioteksassistent på Arboga bibliotek. 

Nå fler läsare

Projektet är nytt för i år och förhoppningen är att tillgängliggöra litteraturen för fler, genom att ställa ut böckerna på badplatser där människor eventuellt vill ta sig tid till att läsa och upptäcka ny litteratur.

-Vi hoppas kunna nå ut med våra böcker och att fler ska upptäcka läsandet. Det här har testats på fler ställen och har fungerat bra, säger Britt Andersson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.