Thomas och Åsa Hedén har två vuxna biologiska barn, men fick börja med tidiga morgnar och blöjbyten igen när de blev familjehem åt en liten bebis. Foto: SVT

Åsa och Thomas i Västerås blev familjehem: ”Det bästa vi gjort”

Uppdaterad
Publicerad

Tanken på att bli familjehem hade funnits i flera år, men när familjen Hedén flyttade till större hus var tiden rätt. De började som jourfamilj, men blev sedan familjehem åt en liten bebis.

– Vi ångrar det inte en dag, man får så mycket tillbaka, säger Åsa Hedén.

Det märks att det numer bor en liten bebis hemma hos familjen – barnvagn i hallen, nappflaskor på diskbänken och skötbord i groventrén.

– Vi kände att vi ville hjälpa till, att vi hade resurser över för det, säger Thomas Hedén.

Båda talar varmt om upplevelsen av att ta emot ett barn och uppmanar fler att göra det. Och det behövs verkligen – just nu saknas det cirka 50 familjehem i Västerås.

– Många vet nog inte om att det är en sådan brist på familjehem och de som är intresserade kanske inte vet hur de ska gå tillväga, säger Åsa Hedén.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.