Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Skrika, sjunga och dansa” – i klippet berättar Asia Bihi från Västerås om peppen, kläderna hon ska ha på sig och armbanden hon gjort för att dela ut till andra ”swifties” i kön till Taylor Swifts konsert i Stockholm. Foto: Elin Krell/SVT

Asia laddar upp inför Taylor Swift-konserten – med över 100 vänskapsarmband

Uppdaterad
Publicerad

Under fredagen ger världens största artist, Taylor Swift, sin första konsert någonsin i Sverige. Hajpen är total och västeråsaren Asia Bihi, 26, lyckades få biljett till en av de tre konserterna.

– Det blir ett heldagsevent, inte bara konserten på kvällen, säger Asia Bihi.

Asia Bihi satt framför teven som 10-åring när hon hörde Taylor Swifts musik för första gången. Officiellt har hon kallat sig för en ”swiftie”, Taylor Swifts största fans, i fyra år. Fredagens konsert blir den första med idolen.

– Man kan se sig själv i henne för hon är sig själv, hon försöker inte gömma sig. Hon är ärlig när hon har det dåligt och när hon har det bra. Hon känns ödmjuk med sina fans och de hon arbetar med, säger Asia Bihi.

Taylor Swifts konserter i Stockholm

Ensamåkare söker swiftie-vänner

Asia Bihi menar att många åker ensamma till konserten och för henne är konserten mer än att bara se artisten på scen. Asia Bihi ser fram emot att träffa andra fans och skaffa nya vänner.

– Jag ska åka dit tidigt på fredagen, köpa merch och träffa ”swifties”. Jag har redan snackat med många i en facebookgrupp och det verkar finnas planer på att luncha ihop. Det är många event den helgen som drar samman ”swifties”.

I klippet: Asia berättar om peppen inför konserten och visar sitt berg av egengjorda armband hon ska dela ut till andra ”swifties”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Taylor Swifts konserter i Stockholm

Mer i ämnet