Foto: Centers for disease control and prevention, EPA / TT

Åtta dödsfall med covid-19 på sex dagar – så är läget i Region Västmanland

Uppdaterad
Publicerad

Sedan den 20 november har Region Västmanland rapporterat in åtta dödsfall med covid-19.

Totalt har 8 109 personer i länet bekräftats smittade av viruset fram till och med onsdag innevarande vecka.

– Vi ser tyvärr de senaste veckorna att några personer blivit så svårt sjuka att de inte orkat med sjukdomen, så vi har några dödsfall per vecka, säger Jan Smedjegård, översmittskyddsläkare Region Västmanland.

Under torsdagen var 49 personer inlagda med covid-19 på någon av sjukhusens vårdavdelningar. Och ytterligare två patienter vårdades på intensivvårdsavdelning. Den högsta siffran hittills under november (22 november) är 53 patienter varav två på IVA.

Högst dödlighet i Sala

Bekräftat antal dödsfall av covid-19 till och med den 25 november är nu 123 i Västerås, 31 i Sala och 25 i Köping. Sala har därmed högst dödsfall i länet per 1 000 invånare med 1,35. Övriga kommuner har färre än tio dödsfall var och redovisas därför inte av Region Västmanland.

All statistik uppdateras vardagar på Region Västmanlands hemsida och kan ibland innehålla en viss eftersläpning av inrapporterade siffror.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Västmanland

Mer i ämnet