Skate- och parkourparken i Fagersta kommer få belysning i januari. Foto: Robert Gustavsson

Skate- och parkourparken i Fagersta ska bli tryggare: ”Många orosanmälningar”

Uppdaterad
Publicerad

Fagersta kommun har fått in flera synpunkter på att parkour- och skateparken, samt omgivningen runtomkring upplevs som otrygg. Kommunen har nu beslutat att belysning ska vara på plats till januari 2020.

SVT rapporterade tidigare om Fagersta kommuns e-tjänst där invånarna skickar in platser som de upplever otrygga. Tjänsten har nu gett frukt och parkour- och skateboardparken är en av de platser flest orosanmält. Enligt kommunen saknas belysning på platserna, men inom en snar framtid kommer den sättas upp. Även skyltar ska monteras upp.

– Vi har fått in många orosanmälningar om skateparken och parkourparken, säger Annika Hedberg Roth, utvecklare och samordnare på Fagersta kommun och fortsätter:

– Så nu kopplar vi tillbaka till de oroliga.

Enligt Annika Hedberg Roth rör det sig om den dåliga belysningen i parken som framförallt skapar oro. Kommunen har även fått in rapporter om ett hårt språk som används i parken och att skyltning saknas.

Tror ni belysning och skyltar är tillräckligt för att skapa trygghet?

– Trygghet är en subjektiv upplevelse. Vi kan inte lösa allt nu. Det kommer vara en av de platser vi fortsätter jobba med för att skapa trygghet.

Totalt har 40 personer rapporterat in till e-tjänsten sedan den lanserades.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer