– Vi insåg att behovet var ganska stort, säger David Axelson-Fisk, chef för IT-utveckling på Svenska kyrkan. Hör mer om vad den nya musiktjänsten innebär. Foto: Tv: Melker Blomber/SVT och th: Svenska Kyrkan

Klart: Nu kan du åter strömma musik i Svenska kyrkan

Uppdaterad
Publicerad

Efter månader utan möjlighet att spela upp strömmad musik på till exempel dop, begravningar och bröllop har nu Svenska kyrkan hittat en lösning – en egen musiktjänst.

Det är i ett samarbete med ett musiktjänstföretag som Musikbanken har skapats. Sedan i början av oktober har församlingar och pastorat kunnat skapa konton för att återigen kunna strömma musik på bland annat kyrkliga cermonier.

– Den är framtagen enbart för oss och det är bara församlingar som kan teckna abonnemang, säger David Axelson-Fisk, chef för IT-utveckling på Svenska kyrkan. 

Det var i mars i år som strömningstjänsten, som kyrkan använde sig av, upphörde. I och med det uppmanades folk att ordna fram cd-skivor i original om man ville ha en inspelad låt uppspelad under till exempel dop, begravningar eller bröllop.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.